perjantai 14. helmikuuta 2014

VALMISTELUPÖRINÄÄ KAIKISSA ILMANSUUNNISSA

Paikallisen kehittämisen  järjestäytyminen etenee nyt kaakkoisissa kaupunginosissa. Joukko Herttoniemen, Kulosaaren ja Kivinokan aktiiveja kokoontui 21.1.2014 keskustelemaan alueen kehittämisestä. Tilaisuudessa pohdittiin myös paikallisen kehittämisen mahdollisuuksia ja järjestäytymistä.
Seuraava kokoontuminen sovittiin pidettäväksi 26.2. Tarkoituksena on saada Roihuvuoren, Laajasalon ja Tammisalon aktiiveja innostumaan mukaan. Tärkeää on päästä käytännön toimiin ja konkreettisiin kehittämishankkeiden toteuttamiseen. Ensimmäisessä kokouksessa nousi esille alueen nuorten kesätyöpaikat. Yhteistyöllä niitä voitaisiin saada paljon lisää.

Kaakkoisissa kaupunginosissa hyvänä perustana paikalliskehittämisessä on jo pitkään kokoontunut alueryhmä ja laajemmat aluefoorumit. Siitä kiitos sosiaali- ja terveysviraston yhdyskuntatyöntekijä Soile Atacocugulle. Alueryhmään on alusta alkaen kutsuttu myös alueen yrittäjiä asukkaiden ja järjestöjen lisäksi. Siinä hyvää perustaa tulevalle Kehrälle.

Pohjoisten kaupunginosien (Maunulan ja Pirkkolan alue) aktiivit tapasivat toisiaan samoissa merkeissä 11.2.2014. Tähän paikallisalueeseen halutaan mukaan Pakilan, Oulunkylä, Metsälä ja Maununneva aktiiviset toimijat. Yhteistä kehittämistä tarvitaan ainakin toimintatilojen turvaamiseksi ja kehittämiseksi. Pakilantien alueen kehittäminen ja erityisesti pienyrittäjien tilanteen parantaminen nähtiin hyvin tärkeäksi.

Vuosaaritoimikunta ja Puotilan edustaja tutustuivat Paikalliseen kehittämispolkuun kokouksessaan 23.1.2014. Toimikunta on kiinnostunut uudesta ketterämmästä ja vähemmän edustuksellisesta toimintamallista paikallisessa kehittämisessä. He jäivät pohtimaan etenemistä keskuudessaan.

Eteläisten kaupunginosien aktiiveja kokoontuu käynnistämään paikallisen kehittämisen toimintamallia 3.3.2014 Kirjasto 10:ssä. Läntisten kaupunginosien aloitteentekijät pohtivat samaa 4.3.2014.

3 kommenttia:

 1. Missä menee eteläisen ja läntisen raja? Mihin Ruskeasuo (vanha ja uusi puoli) kuuluu?

  VastaaPoista
 2. Paikallisen kehittämisen alueet muotoutuvat paikallisten ihmisten yhteisien näkemyksien mukaisesti. Mikään "virallinen taho" ei määritä alueiden rajoja. Ne muodostuvat yhteisen vision ja kehittämistavoitteiden kautta. Löytyy siis asioita, joita halutaan yhteisesti kehittää. Tällä hetkellä eteläisten kaupunginosien keskustelussa on Töölö ollut pohjoisrajana. Läntisessä valmisteluryhmässä on alustavasti rajattu aluetta niin, että Meilahti, Ruskeasuo, Laakso ja mahdollisesti Munkkiniemi-Munkkivuori voisi muodostaa oman kehittämisalueen. On myös puhuttu, että Haaga voisi olla omansa. Eli tilanne elää vielä kovastikin.
  Olisi hienoa, jos em. alueen ihmiset pohtisivat yhdessä paikallisen kehittämisen haluaan, ja sitä mihin haluavat kuulua. Tulen mielelläni tällaiseen kokoukseen mukaan.
  Terv. Eeva Kuuluvainen

  VastaaPoista
 3. Itse kun hengaan srkunnan toiminnassa, loogista olisi 1. että Meikun srk-alue olisi yhdessä. Ja 2. ettei Ruskeasuota ainakaan halkaistaisi!!

  VastaaPoista