torstai 10. huhtikuuta 2014

ENSIMMÄINEN KEHRÄ KOOSSA STADIN LÄHI-IDÄSSÄ

Huhtikuun 3. päivä oli historiallinen. Helsingissä kokoontui ensimmäinen Kehrä eli paikallinen kehittämisryhmä Stadin lähi-idässä.

Kehrän jäsenet pohtivat ensimmäisessä kokouksessa sitä, mikä on Stadin lähi-itä ja sen ydinryhmänä toimiva Kehrä. Näin pitkälle päästiin pohdinnassa:  

Stadin Lähi-itä on avoin ja aktiivinen verkosto kaikille Helsingin itäisen kantakaupungin kehittämisestä kiinnostuneille. Aktiivisen, urbaanin ja monimuotoisen kaupunkialueen asukkaat, yhdistykset, yritykset ja muut toimijat löytävät Stadin Lähi-idästä uusia yhteistyömahdollisuuksia, yhteisiä tavoitteita ja resursseja. Stadin Lähi-itä on uuden ihmisläheisen, avoimen ja monimuotoisen kaupunkikehittämisen muskeli, aivot ja sydän. Kokoonnumme noin kerran kuussa suunnittelemaan, käynnistämään ja nostamaan pöydälle niin pieniä kuin isoja hankkeita, projekteja ja suoraa toimintaa

Kehrä toimii uutta kaupunkikulttuuria luovana ydinryhmänä ja paikallisen kehittämispolun huoltotiiminä. Se kokoaa alueen toimijoita osallistumaan yhteiseen tekemiseen ja oman toimintaympäristön kehittämiseen. Tavoitteena on sosiaalinen, ekologinen ja taloudellinen kestävyys.

Kehrä on avoin foorumi, johon voi tuoda uusia ideoita, jotka jalkautetaan nopeasti toteutukseen. Se on tavoitelähtöistä konkretiaa, ei hallitustyöskentelyä, eikä jäykkää kokousmeininkiä. Tehdään yhdessä työpajamaisesti.

Onnittelut Stadin lähi-idän aktiivisille ihmisille ja ihka ensimmäiselle Kehrälle!

Kuvassa vasemmalta Jaakko Blomberg, Perttu Pulkka, Heli Määttänen, Tiina Palm, Olli Hakanen, Kim Smedslund, Jaakko Lehtonen, Ellinoora Auvinen ja Eeva Kuuluvainen
 
 


 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti